Hoe werkt het?

Gevelreinigen met het Natstraalsysteem

Wij werken met het natstraalsysteem DKS100NP. Dit natstraalsysteem biedt de oplossing voor de reinigingsproblemen t.b.v. gevels, vloeren, beton enz. Voor het verwijderen van natuurlijke vervuiling verf etc. Het natstraalsysteem combineert de voordelen van stralen en hoge druk reiniging zonder de specifieke nadelen van deze twee.

Stofvrij werken, weinig water, geen elektriciteit. Weinig verbruik van het Olivine zand welke in de ketel al aan het water wordt toegevoegd. Het verbruikte zand kan direct nat weer hergebruikt worden. Het totale zand verbruik na een hele werkdag is ongeveer 150 kg. De gereinigde ondergrond wordt indien de deze al niet beschadigd is en een vakbekwame gevelreiniger het werk uitvoert niet aangetast. Alleen op een ondergrond met b.v. vorstschade is het z.g.n. bouchardeer effect niet te voorkomen. Bouchardeer effect is het aantasten van de ondergrond met een heel erg ruw resultaat.

Het uit Scandinavië afkomstige Olivine zand wat wordt toegepast is een hard scherpkantig mineraalzand bevat geen silica en is ijzervrij. Olivine voldoet aan de gestelde arbeid en milieu eisen, is door TNO onderzocht en bevat minder dan de toegestane 0,5% kwarts. De aanpak op locatie is per gemeente verschillend, doch komen in grote lijnen overeen. Om met de werkzaamheden te kunnen starten dient men er voor te zorgen dat er onder het steiger een zeil is aangebracht welke het Olivine zand opvangt. Het steiger dient te worden voorzien van groene beschermingsnetten en aan de kopse kanten dicht gemaakt te zijn met zeil. E.e.a. om de overlast aan derden zo min mogelijk te houden. Na het stralen moet eerst zoveel mogelijk zand van de gevel en van het zeil op de grond worden verwijderd, (dit moet volgens de regels en wetten worden afgevoerd of worden hergebruikt) voordat met de afwerking namelijk het schoonspoelen onder hoge druk kan worden begonnen. Indien men zich aan deze regels houdt zullen er in geen enkele gemeente problemen ontstaan t.a.v. milieu regels.

Voegrenovatie

Door het reinigen worden de voegen niet kapot gestraald. Maar als de toestand van de voegen te wensen overlaat, is het verstandig om de voegen eruit te hakken en opnieuw te voegen. Dit gebeurt met behulp van hakhamers met speciaal ontworpen beitels die het beschadigen van de stenen minimaliseren. Voor het voegen worden de stenen en voegen met hoge druk afgespoten zodat er geen gruis en stofdeeltjes blijven zitten en er dus een betere hechting van de nieuwe voeg tot stand komt.

Gevel impregneren op waterbasis

Het milieuvriendelijke impregneermiddel wat wij toepassen is speciaal ontwikkeld om minerale ondergronden te beschermen tegen vochtdoorslag.

Product-eigenschappen:
Waterdampdoorlaatbaar
Nagenoeg onzichtbaar
Hoog afpareleffect
Zeer hoog indringvermogen
Verminderd: vorstschade, erosie, mossen en algengroei

Welkom | Waarom | Hoe werkt het | Het resultaat | Contact
© Edwin Peters Gevelreiniging 2012